BlackBerry 10 вийде вчасно

Генеральний директор Research in Motion(RIM) Торстен Хейнс ще раз завірив, що операційна система BlackBerry 10, яку компанія не раз відкладала на декілька місяців, а також нові смартфони з нею вийдуть за розкладом — на початку 2013 року. Зараз, підкреслив Хейнс, пристрої з BB10 тестують близько 50 операторів стільникового зв’язку по всьому світу, пише Engadget.

Зараз RIM знаходиться у важкій фінансовій ситуації. Із-за напливу Android- смартфонів і iPhone виробник BlackBerry- комунікаторів втратив близько 95% ринкової вартості з 2008 року. Аналітики єдині в думці, що випуск нових і успішних «ожинових» телефонів — це останній шанс компанії на порятунок.

Операційна система BlackBerry 10, на яку RIM покладає на усі надії, була представлена в травні. Її особливостями стануть нові сенсорні жести для перемикання додатків і введення тексту з тачскрина, а не QWERTY- клавіатури, незвичайні функції камери, «домашній» і «робочий» режими і багато що інше. Бета-версія «десятки», що вийшла у вересні, отримала сприятливі відгуки у розробників і операторів стільникового зв’язку.

Очікувалося, що перші BB10- смартфони з’являться влітку, потім — восени. Проте RIM не раз відкладала релиз новинок, пояснюючи затримку тим, розробка ОС зайняла більше часу, ніж очікувалося, і компанія не хоче виставляти на ринок сирий продукт.

В результаті випуск BlackBerry 10 і працюючих на ній смартфонів був перенесений на I квартал 2013 року. Після заяви Хейнса про те, що компанія не має наміру знову відкладати дебют ОС, акції RIM в четвер, 1 листопада, виросли на 9,8% — до 8,7 долара за штуку.

Comments are closed.