Google Now таємно підраховував кроки користувачів

Google Now, особистий помічник в Android- смартфонах, без відома користувачів підраховував, скільки кроків вони пройшли або яку відстань проїхали на велосипеді. Як виявилося, ця функція була присутньою в додатку вже давно, проте була прихована.

Google Now — це геолокаційний сервіс, Foursquare, що дещо нагадує. Він відстежує місцезнаходження користувача і підказує йому корисну інформацію(приміром, ціни в найближчому кафе). Як стверджує Droid Life, додаток вже досить давно збирає інформацію про пройдену користувачем відстань, проте чомусь тільки зараз це функція перестала бути прихованою. Користувачі отримали можливість проглянути статистику своїх пересувань за останні місяці.

Слід зазначити, що реакція людей на нововведення виявилася неоднозначною. «Незабаром Google Now знатиме навіть те, що я переспав зі своєю секретаркою після різдвяної вечірки», — обурюється в коментарях користувач Stocker, невдоволений порушенням своєї конфіденційності. А ось людина під ніком hfoster52 задоволена нововведенням: «Кожен Ранок я користуюся сервісом Google Now. Сьогодні я поглянув на екран і був дуже здивований, я дізнався, як мало насправді я пересуваюся пішки. Також додаток видав мені немало іншої корисної інформації. Я не можу собі уявити, що куплю телефон, на якому не буде Google Now».

Проте більшість користувачів були заклопотані не порушенням конфіденційності, а нереалістичністю статистики, яку видає Google now. «Додаток пише, що я проїхав три милі на велосипеді за останній місяць, а я вже років п’ять на двох колесах не катався»! — відмічає Nipam Shah. «Мені теж видає, що я проїхав три милі, хоча у мене взагалі немає велосипеда», — погоджується з ним Br_d.

З подібною проблемою зіткнулися і багато інших користувачів. Можливо, Google Now маркірує як їзду на велосипеді будь-яке переміщення, яке відбувається швидше, ніж при ходьбі пішки, і повільніше, ніж при їзді на машині. Таким чином, відстань, пройдена в пробці, може бути відмічена як велосипедна прогулянка. Можливо, з цим і було пов’язано «приховання» функції крокометра.

Comments are closed.