У iPad mini знайшли екран Samsung і стереодинамики

Продажі iPad mini почалися тільки сьогодні, а умільці з сайту iFixit вже встигли розкрити новий «яблучний» планшет і помилуватися на його начинку. Незважаючи на судові розгляди між Apple і Samsung, в новинці виявився задіяний ЖК-екран корейської компанії.

Експерти iFixit розібрали новий iPad, щоб оцінити, наскільки просто буде полагодити цей пристрій. Висновки виявилися досить сумними: молодший «айпад» отримав всього два бали з десяти за власною шкалою iFixit. Це означає, що пристрій важко піддається лагодженню.

Як не дивно, розкриття виявило, що дисплей iPad mini зробила компанія Samsung, стосунки якої з Apple останнім часом, м’яко кажучи, не складаються. Мабуть, чутки про розрив співпраці двох компаній перебільшені.

Також в пристрої знайшли Apple A5(такий же, як в iPad 2). Внутрішній накопичувач «айпада» був випущений компанією Hynix. Гаджет має дві камери: фронтальне «очко» на 1,2 мегапікселя і основну 5-мегапиксельную камеру iSight.

Крім того, в iFixit спростували заяву про те, що в iPad mini буде одноканальний звук(це затверджувала на своєму сайті компанія Amazon). Молодший «айпад» все-таки має два динаміки, проте виявилось, що в пристрої використовується батарея усього лише на 4400 мАч, що на 50 відсотків менше, ніж в iPad 2.

Низьку оцінку за шкалою ремонтопридатності iPad Mini отримав через те, що порт Lightning виявився припаяний до материнської плати(у iPad 3 це не так), також в пристрої багато плівки, що самоклеящейся, яка утрудняє розбирання. Більше того, гвинти в «айпаде» приховані, через що його важко розгвинтити. Як відмітили експерти iFixit, заміна дисплея молодшого «айпада» не буде складною — скло екрану не приклеєне до панелі.

Comments are closed.