Роутер навчать розпізнавати емоції

Фахівці Лабораторії інформаційних технологій і штучного інтелекту Массачусетського технологічного інституту розробили технологію EQ-Radio, яка дозволить визначити емоції людини на відстані. Для цього достатньо буде звичайного Wi-Fi-роутера. Опис технології призводить сайт проекту.

У минулому році розробники нової технології представили спосіб визначення пульсу і дихання за допомогою Wi-Fi-роутера. Нова розробка — радар на основі Wi-Fi, який дозволяє по зміні частоти пульсу і дихання визначити, як змінюється емоційний стан людини.

Система EQ-Radio була навчена на даних 30 осіб: їх попросили відтворити певні емоції — злість, смуток, радість, задоволення. Дослідники виконали понад 130 тис. Вимірів, а також порівняли результати нової системи з підсумками роботи системи розпізнавання емоцій за виразом обличчя.
Вірні відповіді отримали в 87% випадків для людей, дані які використовували при навчанні
Для людей, яких система «бачила» вперше, показник успіху склав 73,2%. По виразу обличчя система вірно розпізнала емоції лише в 39,5%.

Раніше для розпізнавання емоцій використовували натільні датчики або системи розпізнавання зображень (дізнавалися, що відчуває людина, фотографуючи особа і жестикуляцію). Але перший спосіб був незручним для проведення багатьох досліджень (наприклад, для распознаваний емоцій кожного користувача у відповідь на демонстрацію гри, фільму, нового продукту). Другий же вимагав складного обладнання та об’ємних обчислень.
Поки EQ-Radio існує лише у вигляді прототипу. Але розробники стверджують, що її функції можна в майбутньому реалізувати за допомогою будь-якого домашнього роутера.

Comments are closed.