Розумне відро для сміття навчили замовляти продукти в інтернеті

Французька компанія Uzer розробила розумне відро для сміття Eugene. Воно здатне визначити, які відходи можна переробити, а які ні, і допомагає скласти список покупок.

Як це працює
Зовні Eugene практично не відрізняється від звичайного сміттєвого відра — це бак з кришкою, яка відкривається після натискання на педаль. Однак всередині є сканер штрих-кодів: він розпізнає зображення на упаковці і підказує, в який відсік її викидати — для переробляється або неперерабативаемого сміття. Так, перший відсік призначений для упаковки з картону, алюмінію і жерсті, другий — для пластику.

Для сміттєвого відра є фірмовий додаток для смартфона. Перш за все, тут ведеться облік кілограмів викинутого сміття різних типів.
Крім того, додаток визначає за кодом, упаковку від якого товару ви викинули, і пропонує додати його в список покупок для наступного походу в магазин. До речі, Eugene може робити це і автоматично, навіть додавати товари в онлайн-замовлення — це допоможе постійно підтримувати вдома необхідний запас продуктів.
Замовити розумне відро для сміття можна буде вже в 2017 році — поки автори ідеї показують тільки робочий прототип. Коштувати Eugene 299 доларів (18,8 тис. Рублів за курсом) за найоб’ємніший модель.

Comments are closed.