Де купити якісні інсектициди в Україні ?(Где купить качественные инсектициды в Украине?)

При появі комах-шкідників для скорочення їх чисельності або повного знищення застосовують спеціальні препарати — інсектициди. У сільському господарстві для отримання хорошого врожаю і його збереження застосування інсектицидів має важливе значення і високу ефективність. В особистому підсобному господарстві використання інсектицидів знаходить себе при захисті картоплі від колорадського жука, хвойних насаджень від короїд-типографа і т.д.

В Україні придбати якісні інсектициди можна тут: инсектициды купить .

Інсектициди — хімічний (і біологічний) спосіб боротьби з комахами-шкідниками — мають важливе значення в сільському господарстві і будівництві. Інсектициди бувають вибіркової дії (працюють вибірково — для боротьби з певним видом комахи-шкідника) і суцільної дії (проти декількох видів комах-шкідників).

Де купити якісні інсектициди в Україні ?(Где купить качественные инсектициды в Украине?)
Ціна інсектицидів на сільськогосподарському ринку препаратів різна і в першу чергу коригується з урахуванням курсу валюти. За останніми тенденціями, вартість інсектицидів з року в рік, незначно, але зростає — в середньому, на 5-10%.
Застосування інсектицидів для знищення шкідників має бути регламентовано, з суворим дотриманням техніки безпеки і використанням засобів індивідуального захисту (рукавички, окуляри і т.д.). Інструкція з використання інсектицидів вказана на кожній упаковці інсектициду.
Інсектициди поділяються за 3 важливим ознаками:
по об’єктах застосування — залежить від тих шкідливих об’єктів (комах-шкідників) за якими інсектицид буде працювати — це виробнича класифікація;
за здатністю проникати в організм комахи-шкідника, характеру і механізму дії на шкідника;
за хімічним складом інсектициду — це хімічна класифікація.
Виробнича класифікація інсектицидів:
— Афіціди (від лат. Афіс — попелиця) — речовини для боротьби з попелицями.

— Інсектоакарициди — речовини, що вбивають комах і кліщів;

— Ларвіциди (від лат. Ларва — личинка) — речовини, що вбивають комах на личинкової стадії;

— Овіциди (від лат. Овум — яйце) — речовини для боротьби з комахами на стадії яєць;

— Атрактанти (від лат. Аттрахере — залучати) — речовини для залучення комах в пастку;

// — Феромони (від грец. ФЕРОМАЛ — збуджую) — речовини екстрагормонального типу, що виділяються в атмосферу комахами одного виду в якості сигналів сліду, їжі, агрегації, спарювання і т.п.

— Репеленти (від лат. Репелленс — відштовхуючий) — речовини для відлякування шкідливих комах від рослин, тварин, людини;

— Стерилізатори (від лат. Стеріліс — безплідний) — речовини, що діють на статеву систему шкідливих комах і запобігають таким чином їх розмноження, що скорочує чисельність популяції.

— Афіданти (антифіданти, антіфідінгі) (від англ. Фид — живити) — речовини, що зменшують апетит у шкідливих комах або зовсім відлякують їх від їжі;

Класифікація інсектицидів за способом проникнення в організм:
— Контактні — працюють при контакті препарату з будь-якої частиною тіла комахи — наприклад, при боротьбі з слимаками.
— Кишкові — працюють при потрапляння препарату з їжею в кишечник шкідника — в основному, для боротьби з комахами з гризучий ротовим апаратом.
— Системні — переміщаються по рослині і викликають загибель шкідників, що мешкають усередині листя, стебел або коріння; так само ці інсектициди можуть отруювати поїдають рослини комах;
— Фуміганти — хімічні препарати, отруйні комах через дихальні шляхи. Наприклад, сірчані шашки.

Обробка інсектицидами залежить від виду комахи-шкідника, хімічного складу використовуваного препарату. На відкритому повітрі проводиться в суху, ясну і безвітряну погоду, в приміщення — з дотриманням техніки безпеки.
Витрата інсектицидів різний — чим сильніше діюча речовина препарату діє на комаха, тим менша кількість робочого розчину необхідно для обробки. При появі резистентності (звикання) шкідника до препарату можливе збільшення дози препарату або чергування з іншим препаратом.
Деякі інсектициди застосовуються в бакових сумішах безпосередньо з іншими пестицидами — регуляторами росту, мікродобривами, гербіцидами, фунгіцидами та т.д .. Це необхідно для зниження пестицидного навантаження на рослини і скорочення витрат при використанні техніки.

На с / г ринку в даний момент активно працює велика кількість великих виробників пестицидів, в тому числі інсектицидів, які виробляють широкий асортимент препаратів для знищення шкідників, які налічують понад 500 найменувань. Правильний підбір і грамотні консультації дозволяють підвищити ефективність використання інсектицидів до 100%.

Comments are closed.