Toyota представила концепт-кар з штучним інтелектом


Компанія Toyota на виставці CES 2017 показала своє бачення майбутнього автомобільних технологій в Concept-i — автомобілі з штучним інтелектом під назвою Yui.

Як людина

На презентації не розповідали про характеристики майбутнього автомобіля. Toyota в Concept-i показала, як штучний інтелект знайде застосування в автомобілебудуванні. Судячи з усього, компанія розраховує, що в майбутньому машина перестане бути тільки засобом пересування. Автомобіль придбає «людський» характер.
Комунікабельний автомобіль
Бортовий комп’ютер за допомогою безлічі датчиків і камер вивчатиме власника — його зовнішність, емоції, самопочуття, манеру водіння. На основі цих даних побудується модель поведінки штучного інтелекту з водієм і пасажирами. Авто навчиться говорити з людьми, вітати їх, давати поради і підказки. Крім цього, машини з інтелектом Yui зможуть «спілкуватися» один з одним.
Yui зможе не тільки говорити з водієм, а й асистувати йому в водінні. ІІ навчиться передбачати і запобігати аварійним ситуаціям. При необхідності, комп’ютер візьме повне управління на себе.

Зовні Concept-i виглядає вкрай футуристично. По периметру автомобіля встановили спеціальний панелі, на яких дублюються репліки асистента Yui. Також додаткова інформація буде виводитися на полупрозначний дисплей на лобовому склі — навігація, стан автомобіля, заряд акумулятора і так далі.

Comments are closed.