Samsung на CES 2017: красиво і корисно


Компанія Samsung на першу технологічну виставку року традиційно привозить найяскравіші новинки побутової техніки та електроніки — за винятком хіба що флагманських смартфонів Galaxy S, які презентують пізніше на спеціальному заході. На CES 2017 в Лас-Вегасі компанія показала пристрої, які визначать тенденції ринку на найближчий рік.

QLED-телевізори
Екрани, побудовані на базі технології квантових точок, вразили експертів ще рік тому. Новий етап розвитку технології QLED — металеві квантові точки (metal Quantum Dot). У недорогих TFT-екранах для підсвічування використовується окремий шар, і при погляді під кутом яскравість картинки знижується, з’являються «завалені» чорні області. Нові QLED-екрани цієї проблеми позбавлені.
Кожна металева квантова точка світиться автономно і здатна відображати до мільярда квітів. Завдяки цьому картинка сприймається однаково яскравим і насиченим з будь-якого місця в приміщенні. Рівень яскравості підвищили з 1000 до 1500-2000 кд / кв.м. До того ж кольору дисплеїв Samsung дуже соковита і максимально реалістична.
Відзначимо також, що нові телевізори Samsung можна використовувати як хаби в розумному будинку. Пульт від ТБ дозволяє керувати будь-яким пристроєм, підключеним до системи.

Ноутбуки Samsung Odyssey
У Лас-Вегасі Samsung показала і нову лінійку ігрових ноутбуків Odyssey. У серії поки дві моделі — з діагоналями екранів 15,6 і 17,3 дюйма. Дозвіл обох дисплеїв — 1920 × 1080 пікселів. У більшої моделі підсвічування клавіатури різнобарвна, в молодшій — тільки червоного кольору (таке ми, до речі, бачили і в нових Lenovo Legend ). Маса скромна для ігрових ноутбуків: 3,79 кг у 17,3-дюймового варіанту, 2,53 кг — у 15,6-дюймового.
Samsung Odyssey побудовані на базі процесорів Intel Core i7 сьомого покоління. Вони включають до 64 ГБ оперативної пам’яті, відерокарти NVIDIA GTX1050, твердотільні жорсткі диски об’ємом до 512 ГБ і вінчестери ємністю до 2 ТБ. Дизайн агресивний — для хардкорних геймерів то, що потрібно:

Система прання 4-в-1
Рішення об’єднало технології FlexWash + FlexDry. Фактично воно включає два модулі для прання і два модуля для сушки — повноцінна міні-пральня у вас дома!

Розробляючи рішення, інженери прагнули врахувати вимоги зайнятих сучасних сімей до процесу прання. Система дозволить комфортно і своєчасно прати одяг та інші речі в різних режимах. Природно, вона управляється зі смартфона і може стати частиною розумного будинку.
FlexWash включає барабан для повноцінного завантаження і спеціальне відділення для делікатних речей, розташоване у верхній частині. Обсяг пристрою — близько 170 л, максимальний в своєму класі. При цьому обсяги модулів співвідносяться як 5: 1.
У сушильній машині FlexDry також два модуля. Основний дозволяє сушити звичайні речі, а додатковий модуль призначений для делікатного сушіння — наприклад, нижньої білизни, дитячих речей, шовкових хусток. У цьому відсіку система встановлює температуру в залежності від типу тканини автоматично — в межах від кімнатної до 35 градусів Цельсія.

Розумні холодильники Family Hub 2.0
Серія Family Hub 2.0 — смарт-холодильники другого покоління. Пристрої отримали безліч нагород і припали до смаку покупцям з різних країн. З огляду на регіональні уподобання, компанія об’єднала в новій серії відразу 10 модифікацій розумних холодильників — як класичні тридверні версії, так і чотири-моделі French Door, Flex і ін.
Головна особливість Family Hub 2.0 — 21,5-дюймовий вертикально орієнтований сенсорний екран і Wi-Fi-модуль. Холодильник може стати серцем розумного будинку. З його допомогою зручно обмінюватися фотографіями, складати списки покупок і справ, залишати замітки, стежити за вмістом — камери View Inside роблять знімки вмісту, так що навіть дверцята відкривати не доведеться. І, звичайно ж, дивитися фільми, спортивні матчі або кліпи улюблених виконавців.

До слова, Samsung на CES 2017 також показала розумну вбудовану кухонну техніку з Wi-Fi — витяжки, духові шафи, варильні поверхні.
Системи безпеки
Розумний будинок — безпечний будинок. У Лас-Вегас південнокорейський гігант привіз передові системи безпеки Wisenet-SmartCam A1 і BabyView: перший варіант універсальний, другий розроблений спеціально для сімей з маленькими дітьми.
Wisenet-SmartCam A1 включає дві камери. Перша має роздільну здатність 1920 × 1080 пікселів і кут огляду 130 градусів, призначена для установки в приміщенні. Друга харчується від акумулятора, розроблена для установки на вулиці, здатна знімати HD-відео.
Склад системи безпеки BabyView користувач визначає самостійно. У числі доступних компонентів — камера, сенсорний монітор, розумні годинник з підтримкою Bluetooth, а також датчик стану навколишнього середовища — він вимірює температуру, вологість і якість (забрудненість) повітря. Камера здатна обертатися в горизонтальній площині і нахилятися на 110 градусів у вертикальній площині, щоб батьки могли заглянути в будь-який куточок дитячої кімнати. Зображення передається на смартфон або інший пристрій.

Blu-ray-програвач
Для цінителів бездоганної якості відео інженери Samsung розробили програвач Blu-ray M9500. Новий флагман лінійки в лаконічному зігнутому сірому корпусі відтворює UHD-контент, оптимізований для HDR-режиму, забезпечує оптимальне 4K-оточення і можливість перегляду 360-градусних фото і відео, знятих на мобільні пристрої.
Звук можна потоково передавати на Bluetooth-пристрої (в тому числі тільки на особисті навушники в режимі Private Cinema Mode), є підтримка віддаленого управління з одного пульта Samsung Smart Remote. Рівень звуку і яскравості налаштовується автоматично — програвач аналізує контент і реалізує технології Atmos і DTS-X.

Comments are closed.