Робот-журналіст написав першу статтю за 1 секунду


Китайські розробники представили першого робота-журналіста Сяо Нань. Свою дебютну замітку для газети Southern Metropolis Daily з Гуанчжоу він написав менш ніж за секунду, повідомляє China News .

Роботи витісняють людей — так, вони вже освоїли професії екскурсоводів, консультантів, логістів і т.д. Тепер до цього списку додалася і професія кореспондента новинного видання.
Перша замітка робота Сяо Нань складається з 300 ієрогліфів. За секунду система змогла знайти і проаналізувати інформацію, а також написати зв’язний текст про збільшення числа поїздок напередодні китайського Нового року.
Читайте також

Розробник робота-журналіста професор Пекінського університету Вань Сяоцзюнь зазначає, що система здатна писати і невеликі замітки, і великі статті. Вона аналізує набагато більше даних, ніж жива людина.
Однак роботи поки не зможуть замінити кореспондентів. Так, штучний інтелект поки що не здатний взяти інтерв’ю або задати додаткові питання на основі отриманих раніше відповідей.
Втім, в якості помічників журналістів роботи знадобляться. Так, Сяо Нань буде і далі працювати з Southern Metropolis Daily, а його розробник навіть створив при газеті спеціальну лабораторію для вивчення і розвитку ЗМІ.

Comments are closed.