Іванка Трамп бореться з аерофобією за допомогою російського SkyGuru


Дочка нового президента США Іванка Трамп розповіла, як боротися зі страхом авіаперельотів. Вона порекомендувала в Twitter російське додаток SkyGuru .

Повідомлення про безкоштовному додатку для iOS з’явилося не в особистому акаунті Іванки Трамп, а в @IvankaTrumpHQ. Цей мікроблог ведеться від імені бренду Ivanka Trump, тут розміщують поради на всі випадки життя.

Що вміє SkyGuru
SkyGuru розробив професійний пілот і автор методики лікування аерофобії «Літаємо без страху» Олексій Герваш. Він, до речі, не приховував емоцій з приводу поста Іванки:

Додаток прогнозує турбулентність, збираючи інформацію про обраний польоті з джерел, які використовують і авіакомпанії при плануванні польотів. В процесі роботи активуються датчики iPhone — додаток розпізнає етапи польоту і коментує їх, щоб позбавити користувача від страху. Розповідає воно і про звуки, які супроводжують політ.

Крім безкоштовної версії, існує SkyGuru Pro . За 1490 рублів користувачі отримують більш широкі можливості — наприклад, можна насолоджуватися музикою зі смартфона під час польоту.
Аналітик TelecomDaily Ілля Шатілін поділився з Hi-Tech Mail.Ru своєю думкою про програму:
Природно, використання побутового смартфона і його датчиків — це скоріше гра з пізнавальними функціями. А деякі параметри взагалі фіксувати складно, наприклад, крен при розвороті. Однак у багатьох аерофобії причиною фобії є нерозуміння процесів, що відбуваються, тому їм гарне роз’яснення в режимі реального часу може допомогти заспокоїтися. Ну, як якщо б поруч сидів чоловік, розбирається в авіації, і говорив би. Але це все, звичайно, умовно. І є інші причини аерофобії. Але в цілому вихід на американський ринок і піар у селебріті — фактично єдиний спосіб продати таке дороге додаток. Втім, воно все одно дешевше, ніж навіть один похід на авіасимулятор.

Comments are closed.