Google і Apple шпигують

Дослідницька компанія InfoWatch опублікувала звіт, в якому стверджується, що Google і Apple знають про місцезнаходження третини жителів Росії. Про це повідомляє RNS .
Великий брат стежить
Смартфони під управлінням iOS або Android є у 40 млн російських громадян. За заявою InfoWatch, всі вони добровільно підписують призначені для користувача угоди, даючи дозвіл на збір персональної інформації.
У будь-який момент Google і Apple можуть визначити місце розташування власника пристрою з точністю до 50 м і відстежити його переміщення. Корпорації також мають доступ до даних листування по e-mail і SMS, фото і відео на пристроях, інформації про періоди активності, соціальному статусі, колі спілкування, особистим і банківських даних.
До слова, переміщення можна подивитися на сторінці maps.google.com/locationhistory , якщо ви включили цю опцію в налаштуваннях:

У світі існує 3,5 млн мобільних додатків. Велика їх частина так чи інакше транслює дані користувачів розробникам. Статистика для Android:
25% додатків передають фактична адреса
33% — GPS-координати
49% — імена користувачів
73% — e-mail-адреси
Для iOS:
16% — відправляють e-mail-адреси
18% — імена користувачів
47% — дані про місцезнаходження
Діра в Google Allo
Крім того, видання ReCode виявило уразливість в месенджері Google Allo з підтримкою Google Assistant. Додаток, який поки пропонується тільки на смартфонах Pixel і через домашнього асистента Google Home, незабаром буде доступно на всіх Android-смартфонах.
Google Allo може показати співрозмовнику конфіденційну інформацію
Якщо запитати у Google Assistant в Google Allo про розклад фільмів в кіно або, наприклад, про найближчих кафе, він може показати результати попередніх пошукових запитів, які ставив один зі співрозмовників в чаті. А на питання «Яка у мене робота?» Додаток видало фактичний (а не юридичний, зазначений в Google Maps) адреса офісу. Втім, у відповідь запит «Як мене звати?» Асистент уточнив, чи може він опублікувати ці дані.

Comments are closed.