У Росії відкликають тисячі газових плит Bosch


Росстандарт (Федеральне агентство з технічного регулювання і метрології) оголосило про старт програми з добровільного відкликання 29,5 тис. Газових плит і варильних поверхонь Bosch. Причина — загроза вибуху.
Суть проблеми

На сайті Росстандарта стверджується, що потенційно небезпечна техніка продавалася в Росії в 2006-2015 роках. Зараз в конструкції плит і варильних поверхонь виявили дефект.
Через дефекти може статися витік газу, в рідкісних випадках — вибух
Адаптери для підключення до газової магістралі або балона зі скрапленим газом можуть зламатися. Крім того, є ймовірність пошкодження заглушок для невикористаного місця підключення адаптера.
Компанія самостійно виявила потенційний ризик пошкодження з’єднувального елемента в одній моделі газових плит влітку 2016 року. До кінця року тривала перевірка, але глобальна акція з безпеки стартувала вже в жовтні, в тому числі, і в Росії. Пізніше виробник розширив список потенційно небезпечних моделей.
У компанії «БСХ Побутові Прилади», яка є представником виробника «БСХ Хаугерете ГбмХ» (Bosch) в Росії, прокоментували ситуацію спеціально для Hi-Tech Mail.ru:
Під цю добровільну запобіжний засіб підпадає ряд моделей окремо розташованих газових плит, випущених в період з 2006 по 2011 рік, а також ряд вбудованих варильних панелей, випущених з 2009 по 2011 рік. Жодного випадку, пов’язаного з можливим пошкодженням з’єднувального елемента, в Росії зафіксовано не було.
Алія Клинг
Представник компанії-виробника
Перевірити, чи поширюється на вашу модель дана акція, можна на офіційному сайті кампанії з відкликання: www.gascookingsafety.com.
У магазинах потенційно небезпечні плити не продаються. Моделі не реалізують з 2015 року.
Безкоштовна гаряча лінія: 8 800 200 2961
Що робити
Експерти рекомендують припинити користуватися потенційно небезпечними плитами і варильними поверхнями.
Споживачам направлять нові справні деталі і дані про організації, які уповноважені в регіоні на установку і ремонт газових приладів. Фахівці замінять пошкоджені деталі, а виробник компенсує вартість ремонту після пред’явлення копій документів про оплату.
Виробник зазначає:
Після заміни відповідних деталей на нові газові плити є абсолютно безпечними для використання, потенційний ризик пошкодження стосується тільки однієї деталі.

Comments are closed.