iPhone можуть повністю заборонити в Китаї

Qualcomm офіційно підтвердила раніше опубліковані дані про те, що компанія подала судовий позов проти Apple в Китаї, який повинен повністю зупинити виробництво і продаж iPhone в країні. Компанія заявляє про порушення патентних прав і буде домагатися судової заборони на пристрій в Китаї.

Apple: «Ми готові платити розумні гроші»

Виробник iPhone завжди був готовий платити справедливу і розумну ціну за патенти, які він використовує, повідомила Apple Reuters по електронній пошті: «За багато років триваючих переговорів з Qualcomm ці патенти ніколи не обговорювалися і на ділі були надані тільки в останні кілька місяців», — пише представник Apple.
У чому суть претензій?

Представник Qualcomm стверджує, що Apple в своїх пристроях використовує технології, які були винайдені Qualcomm. Йдеться про механізми управління живленням і функцією Force Touch на iPhone. Apple вже давно веде глобальну юридичну «війну» з Qualcomm, яка вимагає отримувати відсоток від загальної виручки продажів iPhone та інших пристроїв Apple в якості плати за ліцензування своїх патентів.

Знову за своє

Примітно, що це другий раз, коли Qualcomm намагається «заборонити» iPhone. У липні ми писали, що компанія подала аналогічну заявку в США , вказавши на шість патентів, нібито порушують права Apple і вимагаючи припинити продажі пристрою.
При цьому у самій Qualcomm все не так добре. Пару днів тому компанія була оштрафована на рекордну суму в $ 774 млн Тайванської торговою комісією. Так чи інакше, з урахуванням того, що iPhone та інші пристрої Apple, виробляються в Китаї, заборона на них в країні означає і повне припинення виробництва для всього світу. Втім, це навряд чи станеться.

Comments are closed.