500 мільйонів людей використовують криптовалюу в Інтернеті


Згідно з нещодавно опублікованими даними, сотні веб-сайтів в мережі тепер використовують ПК відвідувачів для прихованої видобутку криптовалюта. Як випливає з нового звіту Adguard, всього за декілька тижнів 2,2 відсотка з 100 000 найбільш відвідуваних сайтів почали видобуток криптовалюта за допомогою комп’ютерів своїх відвідувачів.
500 мільйонів Майнер-добровольців

Таким чином, близько 500 мільйонів людей використовують для Майнінг криптовалюта CoinHive і JSEcoin на 220 сайтах. Adguard оцінює, що власники цих сайтів заробили приблизно 43 000 доларів за три тижні без будь-яких витрат.

Це роблять легальні і нелегальні сайти

Втім, ці дані стосуються «легальних» сайтів. Експерти кажуть, що основний фронт видобутку криптовалюта доводиться на різні торрент-трекери, хостинги піратського контенту, а також сайти «для дорослих». Ці сайти традиційно відчувають труднощі з зароблянням грошей через рекламу, тому вони відкриті для експериментів та інновацій, кажуть експерти. Особливо це вигідно сайтам з відео, оскільки на них користувачі затримуються найдовше.
З двох зол …

При цьому, з одного боку, прихований Майнінг може привести до істотної навантаженні на ресурси комп’ютера. З іншого — деякі користувачі можуть віддати перевагу такий підхід нав’язливим рекламними банерів і вікон. Однак, в будь-якому випадку, хотілося б, щоб господарі ресурсів спочатку цікавилися думкою користувача, а потім вже починали (або не починали) Майнінг. До речі, багато сучасних ad-блокери вміють також блокувати і прихований Майнінг.

Comments are closed.