Apple відмовиться від датчика відбитків пальців у всіх майбутніх iPhone

Згідно з даними відомого аналітика KGI Мін-Чі Куо, які він озвучив в зверненні до інвесторів, Apple планує
використовувати Face ID в якості єдиного методу ідентифікації користувачів у всіх своїх iPhone починаючи з 2018 року.

«Конкурентна перевага»

Аналітик упевнений , що це дозволить всім новим моделям iPhone реалізувати конкурентну перевагу за рахунок суттєвої відмінності від усіх інших пристроїв, представлених на ринку. Як цих відмінностей Куо увазі безрамковий дизайн і камеру TrueDepth з системою розпізнавання осіб Face ID.

Демонстрація системи провалилася

Apple стверджує, що нова система надійніша, ніж Touch ID, а також відрізняється низькою ймовірністю помилкових спрацьовувань. Втім, перша публічна демонстрація системи провалилася. На презентації iPhone X Крейг Федеріні не зміг розблокувати пристроїв о, так що йому довелося скористатися запасним. Пізніше компанія пояснила збій технічними особливостями роботи системи , але ситуація вкрай негативно відбилася на іміджі Apple, а також на її капіталізації.

Справжні випробування попереду

Повертаючись до майбутніх пристроїв слід сказати, що система не пройшла найголовнішого випробування — призначеного для користувача. iPhone X, перший пристрій, обладнане Face ID, з’явиться в продажу тільки 3 листопада, і тільки через якийсь час можна буде оцінити, як вона проявить себе «в полях». І якщо все буде дійсно працювати так, як заявляє компанія, ми з радістю поквитаємося з Touch ID, прийнявши Face ID замість неї. Особливо, якщо ця заміна не сильно позначиться на ціні пристроїв.

Comments are closed.