Подорож в економ-класі

Давайте чесно зізнаємося: більшість з нас подорожує в економ-класі, також відомому як туристичний, — ну якщо тільки нам раптом не пощастить безкоштовно виявитися в першому класі. Економ-клас — це не так уже й жахливо; в останні роки там взагалі стало цілком непогано. Але от якщо ви опинитеся в старому літаку, де зовсім немає місця для ніг, висить один телевізор на весь ряд, а по-сусідству закочує істерики дволітка — то волею-неволею почнете мріяти про крісло в першому класі.

Ми вам розповімо, що ви отримуєте за свої гроші в типовому економ-, бізнес — і першому класі. Ми навіть подивимося, чим там відрізняється преміум-економ від звичайного економа. Але тут головне пам’ятати, що всі бонуси ви отримуєте (або не отримуєте) в залежності від того, рейсом якої авіакомпанії ви летите, а також від того, як довго триває ваш переліт. Детальніше про чартери в Анталію в червні тут http://newrussianmarkets.com/stati/aviabilety-v-ekonomicheskom-klasse-charternyh-rejsov.html.

Економічний клас

Що такого ми вам можемо розповісти про економ-клас, чого ви ще не знаєте? Якщо коротко, то квиток в економ-клас — це місце на борту літака, який летить з точки А в точку Б. Але і тут є деталі — найпомітніша з яких, це ширина крісла і відстань від спинки впередістоящего крісла до сидіння крісла позаду нього (іншими словами простір для ніг).

Перший показник варіюється від 42 см (боже, як зручно!) До 84 см, другий — від 71 см до 86 см. І хоча зараз ці сантиметри вам здаються нісенітницею, коли ви проведете в цьому кріслі більше шести годин, ви передумаєте. Інші важливі деталі — це розетки, вайфай, їжа, розваги в польоті, подарункові дорожні набори, тип екрану телевізора і рівень сервісу.

На рейсах деяких авіакомпаній всі види послуг, що надаються вказані на телеекрані. Вам всього лише потрібно ввести реквізити вашої картки і вибрати їжу або товари, які ви хочете купити, — а стюардеси принесуть вам ваше замовлення.

Преміум-економ клас

Преміум-економ як тільки не називають. В авіакомпанії Virgin America він називається «особливим основним класом» (Main Cabin Select), в British Airways використовують термін World Traveller Plus, а в авіакомпанії SAS — SAS Plus. Але все це одне й те саме — економ-клас з якимись бонусами і бонусної ціною, звичайно ж. При цьому він все ж сильно дешевше бізнес-класу.

Якщо вам пощастить, ваші додаткові інвестиції в квиток відкриють вам шлях в бізнес-лаунж авіакомпанії в аеропорту, а ваше місце буде віддалік від звичайного економ-класу. Зазвичай це більш широке місце з великим простором для ніг, з більш широким телеекраном і з більш смачною їжею (більший вибір, плюс додаткові напої).Ви також зможете провезти з собою валізу важче. Але деяким авіакомпаніям і цього недостатньо.

Коштує це того? Залежить від маршруту, авіакомпанії, і від того, чи дійсно ви вважаєте, що пара додаткових сантиметрів або напоїв, так вже й важливі.

Comments are closed.