Карти Google можуть не пустити на облаштування Apple

Google, розробляюча навігаційне застосування для операційної системи iOS 6, сильно сумнівається, що цензори Apple пропустять її «Карти» в онлайн-магазин App Store. Таку думку газеті Guardian висловило близьке до компанії джерело.

Інший співрозмовник газети заявив, що шанси на появу карт Google в iPhone і iPad стали вище, коли з компанії-конкурента пішов Скотт Форстолл, керуючою розробкою iOS. Проте обидва інформатори визнали, що Google «не налагоджена оптимістично» із цього приводу.

Google готує окремі «Карти» для облаштувань Apple у відповідь на «вигнання» своєї програми з iOS 6. З виходом цієї версії платформи у вересні Apple уперше відмовилася від послуг пошукової системи, замінивши навігаційний додаток конкурента власним. Проте через велику кількість недоробок програма Apple зустріла шквал критики з боку користувачів.

За неякісні карти вибачився особисто глава компанії Тім Кук, порадивши тимчасово скористатися рішеннями конкурентів. Незабаром в App Store з’явилася окрема секція, що рекомендує встановити Quick Route, Waze, Bing від Microsoft і деякі інші застосування. Проте, згідно з джерелом Guardian, жодне з них не використовує «гугловский» API. За яким принципом Apple відбирала ці програми, і чи планує вона схвалювати Google Maps для iOS, в компанії відповідати не стали.

Втім, не усі налагоджені так скептично, як співробітники Google. CNET транслює іншу точку зору, привівши в якості аргументу слова Тіма Кука. Видання нагадало, що він, вибачившись за власні карти Apple, запропонував разом з іншими користуватися веб-версіями Google Maps. По-друге, якщо усі інші програми не увійшли до рекомендованого списку Apple, це ще не означає, що вони були з нього виключені.

Більше того, YouTube, який разом з Google Maps був прибраний із складу iOS 6, через деякий час був доданий в розділ відеододатків App Store. CNET також пригадало скандал з Google Voice, що розгорівся в 2009 році. Ця програма, що дозволяла здійснювати дзвінки за нижчими цінами, ніж ті, які пропонував AT&T, — офіційний на той момент оператор iPhone, все-таки з’явилася в App Store після скарги пошукової системи регуляторам США. Проте, це сталося опісля майже півтора роки після першої заявки Google на розміщення Voice в онлайн-магазині Apple.

Comments are closed.