Японці розробили «відеопапір»

Компанія Japan Display(спільне підприємство трьох японських виробників — Sony, Toshiba і Hitachi) створила передовий ЖК-дисплей з низьким енергоспоживанням. Від сучасних аналогів на основі рідких кристалів нову панель відрізняє відсутність підсвічування. Замість неї екран, подібно до дзеркала, використовує світло, що падає на нього, і стає схожим на папір.

Спочатку ЖК-панель показує тільки монохромну картинку. Щоб вона стала кольоровою, на неї накладаються спеціальні фільтри. Крім того, нові дисплеї мають «піксельну пам’ять». Вони можуть зберігати нерухому картинку на екрані і показувати її, майже не витрачаючи заряду акумулятора.

Такі панелі, що мають високу енергоефективність і можливість показувати відео в кольорі, можуть прийти на зміну екранам на основі електронного чорнила E — ink у букридерах, а також цифровим фоторамкам. Винахід був показаний на виставці FPD International Japan 2012 в Йокогамі, передає DigInfo.

Зважаючи на відсутність підсвічування у нових панелей є і недоліки: наприклад, приглушені кольори і мала міра контрастності зображення — 30:1. Представники Japan Display визнають, що їх технологія доки ще не допрацьована, але компанія вже готова почати масове виробництво дисплеїв на її основі.

Comments are closed.