Instagram стає як Facebook

«Візуальна» соцсеть Instagram, призначена головним чином для смартфонів, стала ближча до користувачів звичайних комп’ютерів. Належний Facebook сервіс запустив онлайнові профілі користувачів — сторінки, де можна подивитися інформацію про них і, головне, усі викладені ними знімки.

Про масштабне нововведення, що робить колись «елітарну» Instagram більше схожою на масовий Facebook, повідомляється в офіційному блозі соцсети. Щоб проглянути сторінку користувача, досить знати його нік в Instagram і ввести адресу таким чином: Instagram.com/ім’я_користувача, наприклад instagram.com/mycookingdiary. На сторінці профілю виводиться юзерпик, ім’я користувача, над ними — постійно оновлюваний колаж з декількох недавніх фотографій у дусі обкладинки «Хроніки» Facebook. Нижче — усі фото в хронологічному порядку, згруповані по місяцях.

Нові сторінки профілів надають значну частину функціональності соцсети. Можна «лайкать» фотографії, «фоловить» користувачів, залишати коментарі, а також вносити зміни у свій профіль. В той же час, перегляд повної стрічки оновлень від усіх «друзів», пошук користувачів по електронній пошті або через інші соцсети, і, головне, закачування фотографій залишаються «ексклюзивом» мобільного застосування. Користувачі, які зробили свої фото доступними тільки друзям, збережуть приватність і у веб-варіанті.

Поки що, втім, більшість профілів не готова — по відповідних адресах розміщена інформація про нові веб-профілі і прохання почекати трохи, поки функцію включать для усіх. У Instagram обіцяють, що це станеться впродовж декількох днів.

Потрібно відмітити, що існує декілька сервісів від незалежних розробників, що дозволяють користуватися усіма функціями Instagram окрім закачування фотографій через браузер. Найбільш популярні з них — Ink361, Copygr.am і Webstagram. Якщо Instagram продовжить розширювати функціональність свого браузерного варіанту, майбутнє цих стартапов виявиться під загрозою.

Comments are closed.