Продажі смартфону Galaxy S III перевищили 30 мільйонів

Компанія Samsung за перші п’ять місяців продала більше 30 мільйонів флагманських смартфонів Galaxy S III. При цьому 10 мільйонів пристроїв було реалізовано менш ніж за два місяці, говориться у блозі компанії.

Galaxy S III має набагато більший попит, ніж його попередник — Galaxy S II, — що вийшов в 2011 році. Щоб досягти відмітки в 30 мільйонів проданих смартфонів, у торішньої моделі зайняло 14 місяців. Samsung також оголосила, що за 37 днів було продано 3 мільйони «смартфонопланшетов» Galaxy Note II.

Samsung не розкриває дані про щоквартальні об’єми продажів смартфонів. За прогнозом корейської аналітичної компанії Nomura, в жовтні-грудні виробник реалізує в загальній сумі 67 мільйонів «трубок».

Упродовж 9 місяців 2012 року Samsung залишався найбільшому продавцем смартфонів. За оцінкою IDC, в минулому кварталі корейці реалізували 56,3 мільйона пристрою, а їх головний конкурент Apple — 26,9 мільйона iPhone.

Успіх Samsung не в останню чергу пов’язаний з наростаючою популярністю операційної системи Android. Як підрахували аналітики IDC, в липні-вересні платформа Google зайняла третину ринку смартфонів, а iOS, яку використовують iPhone і iPad — тільки 14,9%. Так, на «гуглофони» припало близько 136 мільйонів з 181 мільйона пристроїв, проданих в III кварталі.

Друге місце залишилося за компанією Research in Motion(RIM), виробником BlackBerry- смартфонів(4,3% ринку). За нею йдуть дві «вмираючі» операційні системи, на яких смартфони більше випускатися не будуть: Symbian(2,3%) і Windows Phone 7/Windows Mobile(2.0%).

Comments are closed.