Skype поглине Windows Live Messenger

Microsoft прагне перетворити придбаний в 2011-му році Skype в основне комунікаційне застосування для настільної і мобільною Windows. Заради цього компанія готова відмовитися від власної розробки, Windows Live Messenger.

Про плани Microsoft згорнути розробку WLM і сфокусуватися на Skype пише The Verge. Інтернет-видання посилається на власні джерела, які стверджують : впродовж найближчих місяців проприетарний клієнт Microsoft для інтернет-чату буде закритий.

В той же час, саме його технології і сервери використовуватимуться в Skype для відправки і отримання текстових повідомлень. Більше того, за даними тих же джерел, за пересилку 80% повідомлень в Skype вже зараз «відповідає» Windows Live Messenger.

Про плани перекласти усіх користувачів WLM на Skype Microsoft може оголосити найближчим часом, можливо — вже цього тижня. Можливо, саме у рамках підготовки до цього кроку в новій версії Skype 6.0, що вийшла днями, користувачі можуть авторизуватися не лише за допомогою свого Skype- імені, але і через аккаунт Microsoft або Facebook. Додаток, до речі, уперше був адаптований для використання на Windows- планшетах і комп’ютерах з сенсорним введенням.

Comments are closed.