«Макі» можуть отримати процесор від iPhone

Apple розглядає можливість зміни процесорів Intel в комп’ютерах Mac на мобільні чіпи, які виробник встановлює в смартфони iPhone і планшети iPad. Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на власні джерела усередині компанії.

Інженери Apple, кажучи на умовах анонімності, висловили думку, що мікропроцесори з часом стануть досить потужними для застосування в настільних комп’ютерах і ноутбуках. Це відповідає довгостроковій стратегії Apple по зближенню ПК і мобільних пристроїв, проте навряд чи компанія відмовиться від чіпів Intel впродовж найближчих декількох років, оскільки пов’язана з нею контрактом.

Apple використовує чіпи Intel в «маках» з 2005 року. До цього компанія задіяла у своїх комп’ютерах PowerPC виробництва Motorola і IBM, які виділяли більше тепла і не були такими потужними. У лінійці iOS- пристроїв задіяний Ax — процесор Apple власної розробки на основі архітектури ARM.

Apple узяла курс на об’єднання функцій «маків» і мобільних продуктів з виходом в липні операційної системи OS X 10.8(Mountain Lion). Інтерфейс платформи був зближений iOS, а також деякі застосування для iPhone і iPad(«Нагадування», «Замітки», Game Center, «Центр повідомлень» і інші) отримали десктопную версію. Тепер же стало ясно, що уніфікація може торкнутися не лише програмної, але і апаратної частини.

Comments are closed.