«Тортури» нових планшетів не виявили однозначного лідера

Блогери з Square Trade провели краш-тест планшетів, що нещодавно вийшли : iPad Mini, Nexus 7 і iPad 3. Пристрої кидали об асфальт з різної висоти і занурювали у воду, щоб з’ясувати, яка з «пігулок» найнадійніша.

Журналісти створили спеціальне автоматизоване пристосування для кидка гаджетів, який намагається створити максимально рівні умови падіння. Коли пристрої кидали об асфальт боком, iPad mini отримав незначні ушкодження, а екран Nexus 7 порепався. iPad 3 в силу своїх великих розмірів зробився практично повною непридатною.

Коли пристрої кидали екраном вниз, дисплей iPad Mini досить сильно порепався, а ось Nexus 7 залишився практично неушкодженим. iPad 3 розбився повністю.

В якості третього випробування журналісти занурили усі три «пігулки» у воду на 10 секунд. iPad Mini після цього працював нормально, а iPad 3 пригальмовував. Крім того, у останнього виникли проблеми з роботою кнопки «Додому». Nexus 7 після занурення не включився, проте, як мовиться в коментарях до відео, він «прийшов в себе» вже через декілька годин. Журналісти CNET вважають, що відключення при попаданні у воду — це вбудована функція для захисту даних.

Краш-тест не виявив явного лідера. iPad 3 виявився крихким, але цього слід було чекати, враховуючи його розміри і вагу. iPad Mini і Nexus 7 є стійкими до різних видів ушкодження, проте з’ясувати, яка з мініатюрних пігулок міцніше, не вийшло. Подивитися на «тортури» планшетів можна в прикріпленому до замітки відео.

Comments are closed.