Домашній Інтернет прискорять в 2 тисячі разів

Учені з Бангорского університету в Уельсі зайняті створенням технології, яка збільшила б пропускну спроможність домашніх мереж в дві тисячі разів. При цьому вони хочуть зробити так, щоб ціна за послугу широкосмугового доступу до Інтернету залишилася колишньою.

Дослідникам вже вдалося добитися дуже високої швидкості передачі даних по волоконно-оптичному кабелю — 20 гігабіт в секунду. Цього достатнього, щоб за одну хвилину викачати шість фільмів в HD- якості, відмічає BBC.

Щоб добитися приросту швидкості в сотні разів, дослідники створили прилад і застосували в нім вже відому схему цифрової модуляції OOFDM. Цей пристрій уміє як кодувати, так і декодувати оптичні сигнали «на льоту». Перший робочий модуль може бути готовий через декілька років.

Подальша мета учених — добитися приросту швидкості до 40 гбит/с. Їх ініціативу підтримує декілька великих компаній, включаючи Fujitsu, розробників відеокодека MPEG і VPIsystems.

Підключитися до Інтернету по гигабитному каналу можуть тільки жителі декількох міст у світі. Така можливість, наприклад, є Канзас-Сіті(США), де Google проводить експериментальний проект. Згідно з вимірами компанії ISPreview, найвища середня максимальна швидкість доступу до Мережі у Великобританії складає 33,4 мегабіт в секунду, або 0,17% від 20-гигабитного підключення.

Comments are closed.