Браузер Chrome сховає від стеження

Google випустила стабільну, 23-у версію Chrome. Він став останнім великим браузером, в якому була реалізована підтримка протоколу Do Not Track(DNT). Ця функція оповіщає сайти про небажання користувачів, щоб за ними стежили, проте не дає ніяких гарантій.

Уперше підтримка заголовків DNT з’явилася у браузері Internet Explorer 9 від Microsoft. У найсучаснішій, десятій версії IE, вони включені за умовчанням. Пізніше протокол перейняла Mozilla, розробляюча Firefox. DNT також впроваджені в інші популярні браузери — Safari(Apple) і Opera.

Крім того, «гугловский» браузер став швидший: у версії Chrome для систем Windows з’явилося апаратне прискорення декодування відео, яке дозволяє продовжити термін служби акумулятора. Також була поліпшена безпека: Chrome 23 дозволяє контролювати, чи може сайт визначати місце розташування, відкривати спливаючі вікна або доступ до камери/мікрофону.

З інших нововведень — підтримка протоколу PeerConnection API, за допомогою якого розробники можуть створювати мультимедійні веб-застосування без допомоги плагінів, і MediaSource API, який підлаштовує якість відео залежно від пропускної спроможності.

Викачати 23-у версію Chrome можна на сайті Google. Браузер підходить для операційних систем Windows, Mac і Linux. У користувачів, у яких програма вже встановлена, вона оновиться автоматично.

Слідом за браузером Chrome оновилася і Opera. Нововведенням версії 12.10 стали підтримка колірних профілів ICC, SPDY — протоколу Google, прискорюючого завантаження веб-сторінок, і популярних API(включаючи WebSocket, який забезпечують безперервний двосторонній канал між сервером і клієнтом).

Крім того, розробники тепер можуть робити плагіни з розширеною функціональністю. Також графіка Opera 12.10 оптимізована для ноутбуків MacBook Pro з Retina- дисплеєм. Викачати нову версію браузеру для Windows, Linux, FreeBSD і Mac можна по цьому посиланню.

Comments are closed.