NASA випустило додаток для «стеження» за МКС

Запуски ракет стали звичною подією. Мало хто замислюється, що над нашими головами щодня пролітають сотні супутників. NASA вирішило це змінити: до дванадцятого ювілею МКС агентство випустило веб-застосування, яке повідомляє користувачів про те, коли космічна станція пролітає над ними.

МКС — це третій по яскравості об’єкт на небі після Місяця і Сонця. Не помітити його складно, треба тільки знати, коли дивитися. Тепер для цього досить просто зареєструватися на сайті Spot the Station і отримувати від NASA повідомлення.

При реєстрації доведеться вказати свою країну і місце проживання. NASA оповіщатиме про наближення станції і підкаже, коли МКС буде максимально високе на горизонті, щоб дерева і інші будівлі не затуляли її, стверджує Ars Technica.

Розробники додатка заявляють, що на даний момент доступне близько 4 600 точок, координати яких можна вказати для розрахунку часу прольоту МКС. Завдяки цьому у безлічі людей з’явилася можливість вглядітися в точку, що швидко летить по зоряному небу, і подумати про те, що усередині неї зараз працюють люди.

Comments are closed.