Tapestry вдягається оповідання в інноваційну форму

Додаток для iPhone і iPad Tapestry дозволяє розповідати і читати «нажимабельні» історії. Оповідання в таких оповіданнях ведеться окремими уривками, які змінюють один одного при натисненні на екран. Це приковує увагу читача, дозволяючи глибше відчути текст.

Незвичайний формат придумав Робін Слоан, письменник і «медіа-винахідник» з Каліфорнії. Він написав розповідь під назвою «Риба: нажимательное есе»(Fish: a tap essay) і розмістив його в App Store. Нью-йоркська компанія Betaworks надихнулася цією ідеєю. Вона вирішила розробити простий інструмент для створення таких оповідань і створила Tapestry.

«Роберту довелося витратити багато годин, навчаючись програмуванню, щоб створити свою розповідь. Ми вирішили полегшити цей процес для інших авторів», — заявив глава Betaworks Джон Бортвик.

Робочий інтерфейс додатка гранично простий. Автор може змінювати розмір і колір шрифту і додавати зображення. Коли розповідь закінчена, Tapestry дає посилання на нього, яким можна поділитися з друзями.

«Мені подобається, що наше застосування вийшло на iOS. Саме на цій платформі багато користувачів і розробники проявляють свою креативність», — відмічає Бортвик.

Попри те, що додаток випущений зовсім нещодавно, автори вже встигли створити з його допомогою декілька оповідань. Шанувати їх можна, викачавши додаток з AppStore. Російськомовних текстів в нім поки що немає.

Comments are closed.