Айфони і айпади навчили працювати з NFC

У багатьох передових смартфонах використовується технологія NFC, що дозволяє пристрою при зіткненні обмінюватися інформацією з іншими гаджетами. До продукції Apple це не відноситься — в компанії вважають, що впроваджувати NFC доки рано. Завдяки знімному модулю FloJack це більше не буде проблемою.

Проект нового аксесуара збирає необхідну для запуску у виробництво суму за допомогою сайту соціальних інвестицій Kickstarter. FloJack — це відносно недорогий спосіб перетворити свій «айфон» або «айпад» на NFC- пристрій. Модуль під’єднується до виходу для навушників, повідомляє Gizmag.

Проект створений зусиллями компанії Flomio, що складається з чотирьох чоловік : Річарда Грунди, Джона Буларда, Тіма Ронана і Фернандо Еза. Вони працювали над поліпшенням пристрою починаючи з серпня 2011. Фінальна версія NFC- модуля майже на 2 000 відсотків менше первинного прототипу, її розміри : 58 на 43 на 10,3 милиметра), вага — 28 грам. Гаджет може бути чорного або білого кольору.

Задня кришка FloJack знімна, так що користувач зможе поміняти батарею, коли вона розрядиться. Розробники стверджують: «Оскільки FloJack відключається, коли жодне застосування не використовує NFC, термін служби батареї складає близько року».

Розробники створили спеціальний додаток NFC Actions App, який дозволяє «яблучним» пристроям працювати з NFC- мітками. Такі мітки поставляються в комплекті з некотоирми смартфонами, підтримувальними NFC. Компанія Flomio стверджує, що пристрій здатний прочитувати практично усе NFC- мітки(типи 1,2,3 і 4) і інші, що відповідають стандартам ISO 14443A/B, ISO 15693 і ISO 18092.

Мітки використовуються, щоб, коли до них підносять смартфон або планшет, автоматично запускати додатки, видавати нагадування і так далі. Щоб запустити FloJack на ринок за привабливішою ціною, розробники почали кампанію на Kickstarter. Для тих, що встигли пожертвувати гроші вартість пристрою складе всього 39 доларів. Обіцяють, що FloJack з’явиться у продажу у березні 2013 року.

Gizmag висловлює сумніви відносно майбутнього успіху «яблучного» NFC- гаджета. По-перше, багатьом користувачам може не сподобатися, що їх вхід для навушників зайнятий(хоча, звичайно, ніщо не заважає користуватися безпровідними навушниками). По-друге, багато володарів «яблучних» гаджетів просто не захочуть псувати дизайн пристрою, під’єднуючи до нього додаткові «примочки».

«Apple вбудує NFC в iPad і iPhone вже в найближчому майбутньому. Ми сподіваємося на це. Flomio — це компанія, яка має намір на короткий проміжок часу залатати зяючу діру, що з’явилася на ринку. Ми дозволимо володарям «яблучних» девайсов скористатися усіма перевагами NFC вже сьогодні», — заявляють в Flomio.

Comments are closed.