Браузер «Яндекса» прискорили технологією Opera

У браузер, випущений російською компанією «Яндекс», вбудували технологію Opera Turbo, прискорююче завантаження веб-сторінок. Турборежим стискає трафік, пропускаючи його через проксі-сервери пошукової системи. В деяких випадках ця функція допоможе завантажувати з Інтернету до 75% менше за даних, говориться в прес-релізі компанії.

Режим «Турбо» з 2009 року використовується в популярних браузерах Opera. У «Яндекс.Браузері» він включається автоматично, якщо швидкість завантаження менше 128 кілобіт в секунду, і відключається, якщо вона перевищує 512 кбит/с. Включити/вимкнути прискорений режим також можна вручну.

«Важкий» контент — відеоролики, великі картинки і інше — у включеному режимі «Турбо» не викачується. Крім того, нова функція браузеру не діє, якщо сторінка захищена протоколом шифрування(https://) для безпечного перегляду.

«Яндекс», що володіє найбільшою в Росії пошуковою системою, випустила власний браузер 1 жовтня. За 11 днів програму викачали більше мільйона разів. Браузер побудований на Chromium — тій же платформі з відкритим початковим кодом, що і Chrome від Google, — і движку WebKit.

«Яндекс.Браузер» тісно інтегрований з іншими сервісами компанії : пошуком, перекладачем, поштою, картами і іншими. Також в програму вбудовані багато популярних плагінів, включаючи Adobe Flash і «читалку» PDF- файлів.

Comments are closed.