Microsoft Office з’явиться на iOS і Android в 2013 році

Пакет офісних програм Microsoft Office вийде на iPhone, iPad і Android- пристроях на початку 2013 року. Про це пише The Verge з посиланням на декілька джерел, знайомих з планами компанії.

За інформацією блогу, Office Mobile для iOS і Android буде доступна у вигляді безкоштовної «читалки», сумісної з форматами Word, Excel і PowerPoint. Проте редагувати документи зможуть тільки володарі підписки Office 365. Для входу в програму потрібно буде вказати свій аккаунт Microsoft, як в SkyDrive і OneNote.

На підтвердження інформації джерел The Verge також опублікував декілька скриншотів Office Mobile. За даними інформаторів видання, версія додатка для iOS вийде трохи раніше, у кінці лютого або початку березня, а для Android — приблизно в травні.

Розмови про те, що Microsoft портирует Office на платформи Google і Apple, ходять давно. У травні ЗМІ повідомили, що Word, Excel і PowerPoint нібито вийдуть на мобільних платформах в листопаді, проте цього не сталося.

В середині жовтня чеське видання IHNED, посилаючись на менеджера по продуктах Microsoft Петра Бобека, написало, що релиз Office для iOS і Android відбудеться у березні 2013 року. Проте компанія його слова не підтвердила.

Разом з цим в розпорядження техноблогеров потрапив прес-реліз Microsoft. З нього стало відомо, що Word, Excel і PowerPoint з часом з’являться на багатьох інших операційних системах, включаючи Windows Phone, Windows RT і Symbian.

Поки користувачі вимушені встановлювати редактори від сторонніх виробників. Приміром, з форматами Microsoft сумісний платний пакет iWork, Apple, що випускається. На платформі Android альтернативою «Офісу» може стати Quickoffice, що уміє відкрити документи Word, Excel і PowerPoint.

Comments are closed.