Новий Megupload позбавили домена

20 січня наступного року повинен відбутися запуск Mega, наступника закритого файлообменника Megaupload. Свій новий проект Ким Дотком анонсував в жовтні. По його задумці, за допомогою нового сайту користувачі зможуть передавати один одному файли в зашифрованому виді, але при цьому усі дані зберігатимуться в «хмарі».

Розповідаючи про механізм роботи сервісу, Дотком підкреслив, що Mega не співпрацюватиме з хостинг-компаниями із США і використати американські домени(.com), щоб не порушувати законодавство знову. Свій новий сайт Дотком планирован розмістити за адресою me.ga.

Проте засновник Megaupload зіткнувся з труднощами ще до запуску файлобменника. Габон(держава в Центральній Африці), що управляє доменною зоною .ga, заявило, що призупинить делегування домена me.ga. Як підкреслив міністр зв’язку Блез Лумбе, .ga «не може служити платформою або прикриттям протиправних дій, спрямованих на порушення авторських прав, і не може використовуватися недобросовісними людьми».

Плани Доткома ускладнює і група хакерів Omega, якій вдалося впродовж декількох годин перенаправляти відвідувачів me.ga на власний сайт. Хакери стверджують, що вони і зараз контролюють домен, і хочуть продати його супротивникам Доткома : «Ким Дотком просто використовує усіх нас, він страждає манією величі, і разом зі своїми юристами хоче нажитися на нас».

Незважаючи на складнощі, сам засновник Mega запевняє, що сайт запуститься в строк. «Не турбуйтеся. У нас є альтернативний домен», — заявив він блогу TorrentFreak.

Comments are closed.