У iPad mini 2 з’явиться Retina- дисплей

Азіатські партнери Apple почали готувати високочіткий екран Retina для мини-планшетника iPad mini наступного покоління. AU Optronics, один з постачальників дисплея(1024х768) для нинішньої моделі, почне виробництво 7,9-дюймової панелі(2048х1536) на початку 2013 року. Як повідомляє DoNews з посиланням на джерела в галузі, щільність пікселів у такого екрану складе 324 на дюйм

Дисплей в iPad mini, разом з ціною на самій пристрій, вважається найслабкішою стороною планшетника. Цей недолік підкреслили практично усі журналісти, що ознайомилися з новинкою : він не уміє показувати HD- відео, уміщає всього 163 точки на дюйм, а по дозволу сильно поступається конкурентам(1280х800 у Google Nexus 7 і Kindle Fire HD).

Дозвіл у iPad mini 2 стане таким же, як у «великих» iPad 3 і 4. З чуток, при виробництві ЖК-панелі AUO застосує ряд інноваційних технологій, таких як IGZO(c транзисторами на основі оксиду індію, галію і цинку), а також Gate IC, яка дозволить зробити рамку навколо екрану тоншої.

Як говорять інсайдери, новий iPad mini вийде не раніше четвертого кварталу 2013-го. Восени наступного року, швидше за все, будуть оновлені і «великі» iPad.

Comments are closed.