Костромі обіцяють «цифрове перетворення»

Адміністрація Костромської області запустила проект по цифровому перетворенню регіону. Був створений сайт, присвячений пам’яткам міста, у Костроми з’явилися власні аккаунти в соцсетях. На багатьох будівлях з’являться QR- коди, детальна інформація про місто буде додана на карти Google.

Амбітний проект дістав назву «Кострома: Цифрове Перетворення», а здійснюється в співпраці з Google. Відповідно до рекомендацій пошукової системи адміністрація міста розробила сайт Kostroma.ru, на якому користувачі зможуть отримати повну інформацію про історію, культуру, святі місця міста, пам’ятки, ресторани, готелі і інший.

Сайт доступний на росіянинові і англійському мовах. «Розкручувати» ресурс будуть за допомогою рекламної кампанії в AdWords. Розробники також створили мобільну версію сайту.

Більш ніж на ста будівлях в Костромі розміщені QR- коди. Кожен з них веде на сторінку мобільного сайту, на якій описана історія будівлі. Крім того, Кострома зареєструвалася в «гугловских» соцсетях. У міста з’явився аккаунт в Google Plus(на момент написання статті у нього вже було 4 330 передплатників) і свій канал на YouTube.

Об’єкти сфери обслуговування і пам’ятки Костромської області нанесли на карти Google. Також адміністрація взяла участь в соціальному проекті Бар’єрів немає і нанесла на карту місця в місті, пристосовані для пересування інвалідів.

Слід зазначити, що адміністрації Костромської області практично не довелося вкладати гроші в проект. Витрати на рекламну кампанію узяла фірма, що займається бронюванням готелів, яка расчитивает заповнити витрати за рахунок підвищення туристичної активності.

Алла Забровская, директор по зв’язках з громадськістю в Google, заявила, що перетворення Костроми натхненне досвідом Сан-Франциско, в якому кожна організація має свою сторіночку в Інтернеті. «Цифрове перетворення Костроми — це пілотний проект. Надалі досвід міста може бути застосований до інших регіонів, — відмітила вона, — Ми взялися за це, тому що компанії Google цікаво все, що пов’язано з Інтернетом в Росії. Все, що доводить важливу роль віртуальної реальності, знаходить у нас підтримку».

Пояснюючи, чому для проекту була вибрана саме Кострома, Забровская відмітила: «Нам сподобалося, що в цьому місті спочатку був серйозний підхід до розвитку інформаційних технологій. Ось чому у регіону є потенціал».

Comments are closed.