Twitter заперечує злом мільйонів мікроблогів

В четвер увечері безліч користувачів сервісу мікроблогів Twitter чекав в поштових скриньках неприємний сюрприз. У масовій email- розсилці компанія повідомляла клієнтів про необхідність змінити пароль своїх облікових записів. Багато хто запідозрив, що Twitter зламали хакери.

Проте в компанії пояснили, що нічого подібного не сталося. Річ у тому, що сервіс щодня повідомляє деяку кількість користувачів про те, що паролі їх облікових записів були скинуті і необхідно встановити нові. Це робиться, коли по ряду ознак Twitter припускає, що аккаунт міг бути «скомпрометований» — тобто доступ до нього таємно отримав хтось окрім власника.

В четвер же помилково паролі були скинуті у набагато більшого, ніж зазвичай, числа користувачів. Ті кинулися писати про це — зрозуміло, в Twitter — і породили хвилю чуток і паніки. Насправді далеко не усі облікові записи, паролі яких були анулювані напередодні, викликали у сервісу підозру.

Якщо ваш пароль також був скинутий, можливо, якраз настав час замислитися про безпечніше кодове слово. Намагайтеся не використати слово password або ім’я улюбленого собаки. У ідеалі пароль повинен складатися з не менше чим восьми знаків, серед яких є рядкові і заголовні букви, а також цифри і, якщо сервіс це дозволяє, знаки ніби # або &.

Comments are closed.