Що розкрили секрети спецназу для відеогри чекає покарання

Міноборони США підтвердило інформацію, що раніше з’явилася в ЗМІ, про покарання «морських котиків», які за плату консультували творців відеогри Medal of Honor : Warfighter. Спецназівцям на два місяці зрізували платню удвічі і винесли вимову, яка робить маловірогідним їх подальше просування по службі.

Як раніше повідомляла телекомпанія CBS, йдеться про семеро членів елітного загону військово-морського спецназу «Команда шість». Один з них навіть брав участь минулого року в операції по ліквідації ватажка Аль-каиди Осами бен Ладена. «Котиками» їх називають із-за абревіатури SEAL(seal — «тюлень, морський котик») — скороченого «sea, air, land»(море, повітря, земля), що означає здатність таких загонів вести спецоперації на суші, в повітрі і на морі.

З’ясувалося, що цієї весни і літа семеро спецназівців за плату консультували розробників чергової серії ігрового блокбастера Medal of Honor, що випускається видавництвом Electronic Arts. Розслідування також ведеться відносно ще чотирьох колишніх членів «Команди шість», які відтоді перевелися в інші підрозділи.

Electronic Arts любить підкреслювати, що до створення ігор серії Medal of Honor — «симулятора спецназівця» — притягуються колишні і нинішні військовослужбовки, що мають досвід спецоперацій. Неясно, чи видали «морські котики» игростроителям якісь серйозні військові таємниці, проте, як передає CBS, секретні матеріали в ході консультацій вони використали. Можливо також, їх командири просто визнали такою, що суперечить коду поведінки спецназівця таку «підробку» на стороні.

Comments are closed.