Додаток перетворює хештеги на фотоальбоми

Компанія Betaworks випустила для iPhone програму Swirl, яка групує фотографії в Twitter і Instagram, що вийшли під одним хештегом(слова, що розпочинаються з символу грат, — #). Після установки на смартфон додаток індексує усі хештеги, наявні в стрічці користувача, і автоматично створює з них альбоми.

У фотоколекціях також з’являться знімки друзів, якщо вони супроводжували їх тим же словом. Приміром, з твитов і постів в Instagram з хештегом #swimming програма покаже підбірку, присвячену плаванню. А з публікацій, відмічених #moscow, буде створений альбом про Москву.

«Я створила Swirl з тієї причини, що мої друзі використовують одні і ті ж теги для весіллів, днів народжень і інших подій, — говорить засновниця Betaworks Саммер Бедард. — Я спостерігала за ними, і вирішила, що їх усіх повинно щось об’єднувати».

На сайті Swirl.us як приклад показуються альбоми з хештегами різних користувачів Twitter і Instagram(#kiss, #surfing і деякі інші). У мобільному застосуванні(посилання в iTunes) відображатимуться тільки ваші власні знімки і тих людей, на яких ви підписані.

На декілька недоробок Swirl вказує видання Business Insider. Приміром, пошукова «система по хештегам» індексує у тому числі і ті фотографії, які комусь можуть здатися непристойними. Крім того, сайт враховує знімки з множиною тегів, які далеко не завжди можуть відповідати змісту.

Comments are closed.