Творця популярного антивіруса розшукують за вбивство

Творця популярної антивірусної програми McAfee, Джона Макафи, розшукують за вбивство. Влада Беліза підозрює, що він застрелив сусіда по тропічному острову. Програміст-мільйонер подався в перегони і стверджує, що поліція збирається убити його самого.

Кримінальна драма за участю творця McAfee, популярного антивіруса, придбаного кілька років тому компанією Intel, почала розгортатися в неділю. Макафи з 2008 року живе у Белізі(держава в Центральній Америці), відійшовши від справ, на острові Амбергри Кайе недалеко від узбережжя. В неділю уранці його сусіда, 52-річного американця Грегорі Фаула, знайшли таким, що лежить навзнак в калюжі крові. Він помер від пострілу в потилицю.

Макафи сховався від поліції, але, вийшовши на зв’язок з журналістами Wired, заявив, що до вбивства непричетний. Програміст підозрює, що жертвою повинен був стати саме він, а Фаула вбивця застрелив помилково. Макафи також упевнений, що за всім стоїть влада Беліза. Раніше цього року поліція звинуватила мільйонера у виробництві наркотиків і незаконному зберіганні зброї. Пізніше звинувачення були зняті.

Wired припускає, що, якщо творець антивіруса дійсно причетний до злочину, причиною кривавої драми могла стати любов Макафи до собак. У нього їх було шість, і сусіди постійно скаржилися на заподіюване занепокоєння. У ніч на суботу тварини були отруєні. Не виключено, що програміст запідозрив в їх вбивстві сусіда і вирішив узяти правосуддя у свої руки.

Втім, сам Макафи заявив Wired, що ніхто з сусідів не підняв би руку на тварин. Програміст говорить, що продовжить ховатися від поліцейських, оскільки упевнений, що ті його уб’ють. При це покидати Беліз він не має наміру. «Мені тут подобається, — сказав він в інтерв’ю виданню. — Це краще місце на землі».

Comments are closed.