«Головний по Windows» звільнився з Microsoft

Стівен Синофски, що керував в Microsoft розробкою і просуванням операційної системи Windows, покинув компанію. Як мовиться в офіційному повідомленні Microsoft, відставка сталася по обопільному бажанню.

Відхід Синофски став великою несподіванкою для спостерігачів. Саме його, що зумів після провалу з Windows Vista вдихнути в операционку нове життя і випустити на загальну думку вдалу Windows 7 готували в наступники нинішньому генеральному директорові Стівену Балмеру. Всього пару тижнів назад в продаж поступила нова Windows 8 з інноваційним сенсорним інтерфейсом, за допомогою якої Microsoft сподівається поборотися з Apple за ринок планшетних пристроїв.

Якщо вірити джерелам All Things Digital, причиною могли стати наростаючі протиріччя між Синофски і іншими топ-менеджерами корпорації. Інсайдери описують його як людину досить конфліктну, агресивно прагнучу контролювати роботу над продуктами і що перешкоджає реалізації ідей, здатних понизити значення Windows для Microsoft.

Спостерігачі не схильні думати, що відставка Синофски має якесь відношення до недоробок в Windows 8 або планшетнике Surface, продажі якого навіть сам гендиректор компанії Стівен Балмер називає «скромними». Швидше за все, його відхід був вирішеною справою вже давно, просто обидві сторони вирішили не вносити сум’яття напередодні старту продажів Windows 8 і першого в історії Microsoft планшетника.

Є і версія іронічна. Останнім часом дуже багато говорилося про те, що Microsoft прагне копіювати стратегію Apple — починає виступати одночасно як розробник не лише ПО, але і пристроїв, на яких воно працює, прагнучи зайняти усі чотири екрани — телевізійний(Xbox), комп’ютерний(Windows), планшетний(Surface) і смартфонний(Windows Phone). Так от, говорять аналітики, тепер наслідування виходить на новий рівень. Дізнавшись, що Apple звільняє Худоби Форстолла, відповідальної за розробку наймасовішої програмної платформи Apple, iOS, Microsoft вирішила: зробимо і ми так само, раптом це і є шлях до успіху.

На зміну Синофски в підрозділі Windows прийдуть відразу два керівники. Розробкою операционнной системи займеться один із заступників топ-менеджера, що йде, Джули Ларсон-Грін. Її колега Тами Реллер, що керувала маркетингом і фінансами підрозділу, буде відповідальна за комерційні аспекти.

Comments are closed.