Остання надія BlackBerry побачить світ в січні

Research in Motion(RIM) назвала дату анонса двох смартфонів, працюючих на операційній системі BlackBerry 10. Вони будуть представлені 30 січня 2013 року на заходах, які пройдуть одночасно по всьому світу. У продаж новинки поступлять в лютому, передає Businessweek з посиланням на заяву компанії.

Зараз RIM знаходиться у важкій фінансовій ситуації. Із-за натиску iPhone і Android- пристроїв компанія втратила близько 95% ринкової вартості з 2008 року. Найбільш відданими прихильниками BlackBerry залишаються корпоративні користувачі і держслужбовці, які цінують «ожинові» смартфони за високий рівень безопаности.

Проте за останні місяці цінні папери RIM почали відігравати падіння. Напередодні, 12 листопада, акції RIM на американській біржі NASDAQ виросли на 3,16% — до 8,8 долара за штуку. Зростанню капіталізації допомогла заява у кінці жовтня про те, що BlackBerry 10 тестують близько 50 операторів стільникового зв’язку по всьому світу. 8 листопада RIM подорожчала ще трохи, коли стало відомо, що компанія отримала сертифікат безпеки від уряду США. Проте, аналітики єдині в думці, що майбутнє RIM в цілому багато в чому залежить від успіху новинок.

Операційна система BlackBerry 10 була представлена в травні. Її особливостями стануть нові сенсорні жести для перемикання додатків і введення тексту з тачскрина, а не QWERTY- клавіатури, незвичайні функції камери, «домашній» і «робочий» режими і багато що інше.

Comments are closed.