IPhone 5S: ближче, ніж ми думаємо

Apple випустила iPhone 5 менше двох місяців тому, і вже зараз готується до випуску перших тестових зразків смартфону наступного покоління. Як пише DigiTimes з посиланням на китайські ЗМІ, виробництво першої партії «iPhone 5S» з 50-100 тисяч пристроїв почнеться в грудні.

Серійне виробництво нового «айфону» стартує в першому кварталі 2013 року. Раніше Apple ніколи не оновлювала продукт так скоро з моменту випуску новітньої моделі.

З відомостей DigiTimes виходить, що Apple також готується почати виробництво власного телевізора, проте які-небудь конкретні деталі про нього не наводяться. Як передбачив аналітик Piper Jaffray Джин Мюнстер в травні, «яблучний» HDTV буде показаний в грудні 2012 року, а в продаж він поступить на початку наступного року.

Власний телевізор Apple відповідає стратегії компанії по розширенню продуктової лінійки, щоб зайняти нові сегменти ринку. Останній тому приклад — iPad mini. Ця модель потрапляє в категорію 7-дюймових планшетников, де першими почали діяти Amazon(випускає дешевший Kindle Fire HD) і Google(Nexus 7).

Між тим, пише 9to5mac, на офіційному сайті Apple зменшила термін доставки iPhone 5 з трьох-чотирьох до двох-трьох тижнів. Судячи з цього, тепер у компанії досить складських запасів «айфону» останньої моделі, а труднощі, з якими зіткнувся збирач Foxconn при виробництві, здолані.

За три дні після релиза iPhone 5, який з’явився в магазинах 21 вересня, компанія продала більше п’яти мільйонів смартфонів. При цьому Apple випробовувала сильну нестачу апаратів із-за високого попиту. Мини-планшетник iPad mini і повнорозмірний iPad 4 розійшлися накладом в три мільйони пристроїв за три дні.

Comments are closed.