Аналітик: iPad поступиться лідерством Android- планшетникам в 2013-му

iPad домінують на «планшетному» ринку впродовж останніх декількох років, проте скоро одноосібному лідерству Apple в цьому сегменті прийде кінець. Як вважає Самир Сингх, аналітик консалтингової групи Finvista Advisors, це станеться до середини наступного року, коли Android- пристрою завоюють половини більше ринкової долі.

Сингх підкріплює свою точку зору даними IDC. Згідно із статистикою цієї компанії, восени 2010 року «айпеди» володіли 87% ринку. Проте через два роки, в третьому кварталі 2012-го, їх долу впала до 50,4%. Хоча об’єми поставок облаштувань Apple продовжують збільшуватися, ринок багато в чому росте за рахунок Android- планшетів від Amazon і Samsung. При цьому доля останньої за рік збільшилася втричі.

Сингх з’ясував, що темпи зростання планшетів на платформі Google випереджали iPad впродовж шести з восьми останніх кварталів. За його словами, особливо невдалими для Apple видалися три останні місяці, коли покупці не квапилися йти в магазини, чекаючи iPad mini. Так, відвантаження «айпедов» замість того, щоб вирости на 10-15%, впали на 18%.

На відміну від iPad, продовжує Сингх, об’єми поставок Android- планшетів збільшувалися упродовж усього року. За його прогнозом, ця тенденція продовжиться і 2013 року. Що стосується Windows 8 і RT, то вони, на думку аналітика, не зроблять значного впливу на планшетний ринок. Стартові продажі Surface виявилися слабкими, тому виробники вже втратили інтерес до цих платформ, вважає він.

Comments are closed.