Сканер грає музику по рукописних нотах

Учені з Токійського університету створили портативних сканер, який здатний прочитувати рукописні і друкарські ноти і відтворювати по них музику. Пристрій згодиться композиторам і тим, хто тільки вивчає нотну грамоту.

Незвичайний прилад дістав назву Gocen. Він здатний розрізняти ноти, написані для різних музичних інструментів : фортепіано, скрипки, труби і інших. Для цього треба лише написати перед початком потрібного місця в композиції назву музичного інструменту. Гучність відтворення можна регулювати, малюючи ноти більше або дрібніше, пише Gizmag.

На сьогодні Gocen — це усього лише прототип, він працює тільки при підключенні до комп’ютера, проте розробники збираються вже в найближчому майбутньому перенести систему в мобільне застосування. Поки що Gocen не досконалий, зрідка він допускає неточності в розпізнаванні низьких і високих нот, але творці проекту обіцяють поправити це. Важлива особливість Gocen — хороша обробка акордів.

«Наш пристрій допоможе дітям і початкуючим музикантам освоїти музичну грамоту набагато швидше», — стверджують розробники. Крім того, прилад згодиться композиторам, адже він дозволяє вмить прослухати написану музику.

Comments are closed.