BlackBerry хоче заманити користувачів безкоштовними дзвінками

Власники смартфонів BlackBerry тепер можуть не лише обмінюватися один з одним текстовими повідомленнями, але і здійснювати безкоштовні дзвінки. Така функція була додана у бета-версию програми BlackBerry Messenger 7. Голосовий виклик можна вчинити тільки якщо пристрій підключений до мережі Wi — Fi.

Функція дзвінків реалізована як ще один режим разом з текстовим, між якими користувачі можуть вільного перемикатися. Завдяки екрану, розділеному на дві частини, писати текстові повідомлення і спілкуватися голосом можна в один і той же час. Про те, коли співрозмовник стане доступний для дзвінка, підкаже спеціальний індикатор.

Як уточнює CNET, нову версію мессенджера можуть викачати володарі «ожинових» телефонів з BlackBerry OS версії 6 і вище. Функція дзвінків для п’ятої версії ОС буде додана пізніше.

BBM7 доступна для завантаження в розділі Beta Zone на сайті Research in Motion(RIM). Всього мессенджером користується близько 60 мільйонів чоловік по всьому світу.

Не виключено, що RIM почала тестувати безкоштовні голосові дзвінки зараз, щоб потім вбудувати їх в нову операційну систему BlackBerry 10 як повноцінну функцію. Два нові смартфони цій платформі, які визначать майбутнє компанії, RIM покаже 30 січня наступного року. У продаж новинки поступлять в лютому.

Про ключові особливості BB10 компанія розповіла в травні. Серед них — нові сенсорні жести для перемикання додатків і введення тексту з тачскрина, а не QWERTY- клавіатури, незвичайні функції камери, «домашній» і «робочий» режими і багато що інше.

Comments are closed.