Google завершує розробку «Карт» для iOS

Google майже доробила власний додаток «Карт» для операційної системи iOS. За словами обізнаного джерела газети The Wall Street Journal, найбільша пошукова система «наносить останні штрихи», перш ніж відправити програму на схвалення в App Store. Зараз компанія тестує «Карти» серед деяких користувачів.

Про те, які функції можуть з’явитися в новому додатку Google, раніше повідомив незалежний розробник Бен Гилд. За його словами, карти Google працюють дуже швидко за рахунок того, що виконані у векторному форматі. На відміну від растрового, він дозволяє заощадити трафік і підвантажувати дані з Інтернету швидше.

Також в «Картах» очікується покрокова навігація, а за допомогою жесту двома пальцями можна буде обертати карти під будь-яким кутом. Додаток створюється з урахуванням підтримки витягнутого по вертикалі 4-дюймового дисплея iPhone 5.

Випустивши iOS 6 у вересні, Apple відмовилася від штатних карт Google, які були присутніми в усіх попередніх версіях платформи, запропонувавши замість них свої власні. Проте програма Apple зустріла шквал критики з боку користувачів, а за велику кількість недоробок довелося вибачатися главі компанії Тіму Куку.

Відразу ж після виходу нової версії «операционки» для iPhone і iPad пошукова система заявила, що доки не планує випускати окремі «Карт» для iOS. Проте, незабаром інформатор в компанії заявив, що робота над Google Maps все-таки розпочата, а в App Store вони повинні з’явиться до кінця 2012 року. На початку листопада джерела усередині Google виразили сумнів, що цензори Apple пропустять їх «Карти» в онлайн-магазин App Store.

Comments are closed.