Глава Microsoft хоче робити більше «заліза»

Гендиректор Microsoft Стів Балмер знову заявив, що його компанія не виключає випуску нових пристроїв під своїм брендом. «Абсолютно ясно, що в області між апаратним і програмним забезпеченням є місце для інновацій, і ця область не повинна пройти повз Microsoft», — відмітив Балмер на конференції в Санта-Кларі, штат Каліфорнія.

Очевидно, що Microsoft, озираючись на Apple, хоче перейняти досвід конкурента, поєднуючи розробку «заліза» і ПО, передає Reuters. Чи «чекаю я, що на наших партнерів припаде левова частка усіх Windows- пристроїв впродовж п’яти наступних років? Відповідь: так, безумовно», — заявив Балмер.

Проте, партнери Microsoft не занадто задоволені її новою стратегією. Компанія, що випустила в жовтні планшетник Surface, стала прямим конкурентом таких виробників, як Hewlett — Packard, Acer і Lenovo, з якими співпрацювала довгі роки.

За деякими даними, Microsoft готує як мінімум два нові пристрої. За відомостями газети WSJ, одне їх них — смартфон з діагоналлю екрану від 4 до 5 дюймів — вже тестують азіатські постачальники комплектуючих. Іншим може стати 7-дюймовий різновид планшета Surface, адаптований для ігрової консолі Xbox. Вихід планшетника для відеоігор, як і самої приставки наступного покоління, очікується в 2013 році.

Comments are closed.