LTE- мережі уразливі для простих атак

Високошвидкісні LTE- мережі, які вважаються майбутнім безпровідної комунікації, виявилися уразливими для простого типу атак, попереджають експерти. Скориставшись ноутбуком і дешевим передавачем, зловмисники можуть вивести з ладу базову станцію LTE, обслуговуючу тисячі чоловік.

Проведенням LTE- мереж, які передають дані у декілька разів швидше, ніж 3G, зараз займається майже кожен оператор безпровідного зв’язку в США. Verizon Wireless, що запустила першу комерційну 4G-сеть в країні, має намір охопити близько 400 регіонів до кінця цього року. Проте система безпеки технології LTE, за словами учених, поки залишає бажати кращого.

«Уявіть собі передавач, який поміщається в невеликий портфель і глушить будь-який LTE- сигнал в радіусі декількох миль», — заявив Джеф Рид, директор дослідницької групи по безпровідних мережах з Віргінського університету. Він підкреслив, що такий спосіб можуть узяти на озброєння терористи, а захиститися від таких атак дуже важко.

Купивши ‘глушилку’ всього за 650 доларів, зловмисники можуть створювати радіоперешкоди або закривати канали зв’язку, пише CNET. «Так само злочинні групи можуть влаштувати нерозбериху серед співробітників екстрених служб, створивши перешкоди», — додав Рид.

Comments are closed.