Користувачі бояться переходити на Windows 8

У США про вихід нової версії операційної системи знає велика частина користувачів Windows, але лише небагато з них готові встановити оновлення найближчим часом. Більше того, як показало опитування антивірусної компанії AVAST, біля третини користувачів Windows 7, Vista і XP заявили про плани купити собі новий комп’ютер від Apple.

Windows 8 вийшла 26 жовтня. За підрахунками Microsoft, за три дні після надходження у продаж «вісімка» розійшлася накладом більше чотирьох мільйонів копій. Російські користувачі можуть купити редакцію «Windows 8 Професійна» за 2190 рублів в магазинах, або замовити електронний ключ в Інтернеті за 1290 рублів.

Як пише газета USA Today, AVAST провела опитування 25 жовтня, тобто напередодні старту продажів Windows 8. Відповіді поступили від 350 тисяч чоловік, з яких близько 135 тисяч виявилися користувачами продукту Microsoft.

Шість з десяти респондентів заявили, що знають про існування Windows 8. Проте тільки 9% з них відповіли, що прискорять ухвалення рішення про купівлю нового комп’ютера заради «вісімки», тоді як 70% не висловили бажання оновлюватися.

У AVAST консерватизм користувачів пояснили в цілому стабільною роботою Windows 7 і побоюваннями можливих помилок в новій версії ОС. Крім того, їх може відлякати незнайомий інтерфейс Windows 8. Якщо вас теж хвилюють ці питання, ви можете ознайомитися з циклом статей на Вістях.Хайтек про те де купити, як встановити і не загубитися у світі нової Windows.

З доповіді AVAST також стало відомо, що про купівлю нового комп’ютера замислилося 16% користувачів Windows. З них 68% придивляються до ПК з «вісімкою», 30% планують купити планшетник iPad, а 12% — комп’ютер Apple Mac.

Comments are closed.