Новий патент Apple зробить непотрібним «мультитач»

Apple подала патентну заявку на незвичайну технологію, що дозволяє змінювати розміри контенту, що відображається на екрані, залежно від відстані до очей користувача. Поширення цієї технології зробить непотрібними звичні iOS- жести для масштабування зображення.

Пристрій визначатиме положення обличчя користувача за допомогою камери і оптимізуватиме видавану інформацію(збільшувати і зменшувати масштаб карти або веб-сайту), пише Apple Insider.

Технологія може зробити непотрібним жест pinch to zoom(рухи двох пальців, що масштабують зображення). Хоча незвичайний метод підійде для будь-якого пристрою з екраном, Apple вважає, що найпотрібніше новий винахід планшетникам iPad. Завдяки ньому користувачі «пігулок» зможуть читати в різних положеннях, не піклуючись про масштабування сайтів у браузері або зміні розміру шрифту в iBooks.

Apple передбачила два способи роботи свого винаходу. «Комфортабельний режим»(comfort mode) зробить зображення дрібніше, коли користувач наблизить обличчя до екрану, і збільшить його, коли користувач віддалиться. Zoom mode(режим збільшення) працює навпаки. Він дозволить розглянути щось в найдрібніших подробицях, трохи наблизивши екран до очей.

Заявку подали у Бюро по патентах і товарних знаках США ще в травні 2011 року, проте опублікована вона була тільки учора. Журналісти Engadget припускають, що Apple може включити цю технологію за умовчанням в iOS або OS X. У теорії новий метод здається дуже ефективним, проте багато що залежить від того, наскільки зручним він виявиться на практиці.

Comments are closed.