Firefox OS можна спробувати через браузер

У Інтернеті часто жартували про те, що браузер Firefox скоро перетвориться на ОС. У кожному жарті — доля правди, компанія дійсно розробляє власну мобільну «операционку» на базі технологій HTML, CSS і JavaScript. А тепер Mozilla створила емулятор своєї ОС, працюючий у браузері.

Емулятор дозволить оцінити можливості нової операційної системи, не встановлюючи її на свій смартфон. Програма з легкістю працює на більшості операційних систем(Windows, Mac і Linux). Щоб оцінити нову ОС досить викачати аддон до браузеру Firefox.

«Емулятор Firefox OS — це кращий спосіб спробувати, як працюють додатки для нашої операційної системи, щоб потім придбати їх в Marketplace», — стверджують розробники. Mozilla сподівається випустити версію 1.0 свого емулятора вже найближчим часом(зараз користувачам доступна версія 0.7), передає TechCrunch.

Firefox OS — це відкрита операційна система, працююча на браузерном движку Gecko. «Операционка» розроблена так, щоб під неї було максимально просто писати програми за допомогою мови HTML5. Передбачається, що смартфони на базі нової ОС з’являться вже наступного року.

Comments are closed.