Anonymous хочуть помститися Zynga за звільнення

Учасники хакерського руху Anonymous пригрозили Zynga викласти у відкритий доступ усі її ігри для соціальної мережі Facebook, якщо компанія не відмовиться від планів по масовому скороченню персоналу. Звернення «хактивистов» до розробника було опубліковане на форумі AnonNews.

Глава Zynga Марк Пинкус оголосив про звільнення 5% співробітників, або близько 160 чоловік, минулого тижня. Скорочення сталися уперше з моменту створення студії в 2007 році. Всього в компанії працює близько 3,2 тисяч чоловік. Крім того, Пинкус анонсував закриття 13 ігрових проектів, офісів Zynga у Великобританії і Японії, а також скорочення інвестицій в The Ville.

Наступного дня після заяви про програму по скороченню витрат Zynga відзвітувала про чистий збиток у розмірі 52,7 мільйонів доларів в третьому кварталі. При цьому компанія, яка володіє 5 з 10 найпопулярніших ігор на Facebook, заявила, що має 1,6 мільярда доларів вільних засобів.

Як стверджують Anonymous, їм вдалося отримати документи, в яких говориться про плани розробника звільнити ще близько тисячі чоловік. «Ми вважаємо, що подібні дії ображають населення, і поведінку корпорацій, таких як Zynga, у яких лежить мільярд доларів наличними у банку, повинно змінитися», — заявили представники руху. Anonymous пообіцяли, що до 5 листопада викладуть ігри Zynga в Мережу, якщо компанія не відмовиться від планів по скороченню.

Comments are closed.